30 Jul

Brexit-äänestyksen jälkeisen kyselyn tulokset optimistisia Tech Cityssä

Lontoolainen yrityskiihdyttämö Tech City julkaisi ensimmäisen kyselytutkimuksen tulokset EU-äänestyksen jälkeen “Cause for Optimism as UK Tech Rises to Brexit Challenge“. Tutkimus tehtiin Lontooseen sijoittuneiden teknologiayritysten parissa.

Tech-City-UK-Logo

Tulokset eivät yllätä: tekniikkaväki haluaa Britannian pysyvän Euroopan Unionissa ja maahanmuutto nähdään hyvänä. Juuri maahanmuutto oli tämän EU-äänestyksen konkreettisia kärkiteemoja.

  • 70% of employers surveyed want to hear a clear message on EU residents’ ability to live and work in the country

  • 85% want to see Government negotiate to remain part of the European Single Market

  • Just under a quarter (22%) expect to scale back their planned growth ambitions

Vaikka äänestyksen lopputulos (48,1% halusi jäädä unioniin) luokin pitkiä varjoja ja huutavia kysymysmerkkejä, niin tekniikkaihmiset suhtaanuvat tulevaisuuteen positiivisesti. Digitalisaatiolla ja finanssitaloudella on suuri merkitys koko englantilaiselle kansantaloudelle ja niitä ei voida sivuuttaa vaikka äänestys onkin ohi.

Tekniikkaan tekijöiden keskuudessa mahdollinen Brexit nähdään niin, että uusia investointeja ja osaajia ei tule, koska ne suuntaantuisivat toisille alueille. Finassipuolella vaikutukset voivat konkretisoitua siten, että nyt jo olemassa olevia toimintoja siirretään muualle.

Digitaaliset, uuttaluovat ja kasvavat yritykset tarvitsevat osaajia riveihinsä jotta ne pystyvät kasvamaan. Tästä seikasta kaikki ovat samaa mieltä. Lontoon on oltava suvaitseva ja liberaali jotta se saa osansa digitaalisien nomadien mielenkiinnosta. Jopa englantia puhuva, svengaava Lontoo joutuu kilpailemaan houkuttelevuudessa.

 

#WelcomeJames

Myös ranskalaiset haluavat osansa #WelcomeJames

Tech Cityn tutkimuksen yhteenveto olisi hyvä luottevaa suomalaisille populisteille jotka Timo Soinin ja Paavo Väyrysen johdolla ovat sulkemassa Suomen rajoja ja erottamassa Suomea milloin mistäkin. Avoin ja kannustava maahanmuuttopolitiikka ei kuitenkaan tarkoita silmien ja korvien sulkemista maahanmuuton ongelmilta. Eikä sitä, että EU:ssa pitää tehdä paljon uudelleenarviointia. Pahinta mitä pienelle maalle voi tapahtua on, että digitaaliset heimot ohittavat sen kokonaan.

Lue lisää

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *