19 Nov

Envato Sites

EnvatoDigitaalisten markkinapaikkojen ylläpitäjä Envato on lanseeraamassa Envato Sites palvelua. Tätä kirjoittaessani kaikki on vielä suljetussa betassa. Lyhyesti sanottuna ideana on tuoda ympäristö teemojen ja lisäosien tekijöille ja mahdollistaa tämän kautta freelancereiden tehdä palveluja omille asiakkailleen. Ei äkkiseltään kuulosta ennenkeksimättömältä, mutta kannattaa havainnoida tämän tason pelureiden peliliikkeet.

Uusi Envato Sites-konsepti on tarkoitus rakentaa ThemeForestin ja WordPressin päälle. Envatolla on pitkä kokemus alasta Envato Marketin kautta, joka on volumeltaan suurimpia mitä netistä löytyy.

Tulevaisuus näyttää mitä palvelu sisältää. Varmasti vaikutteita haetaan siitä ratkaisusta mitä Auttomatic toteuttaa omassa wordpress.org/com konseptissaan. WordPress.org on keskittynyt avoimeen koodiin ja itse ylläpidettyyn ympäristöön, kun wordpress.com taas tarjoaa palveluita. Yksi esikuva voi olla myös Wix. Jos vielä löydetään mahdollisuus ottaa mukaan Ghost-blogausalusta niin blokauksen moninaisuuskin voi kehittyä positiiviseen suuntaan. Envato on osallitunut sen kehitystyöhön ja nykyisellään Ghostin teemoja on kaupan ThemeForestin kautta. Näiden ympäristöjen elinehtoja näyttää olevan avoimen koodin eli open sourcen käyttö.

Alkuperäinen tiedonanto löytyy blogauksesta “Introducing Envato Sites“.

Yksittäiselle freelancerille, pienyritykselle tai pienelle ryhmälle on tärkeää tarjota omalle loppuasiakkaalleen juuri sitä mitä asiakas tarvitsee. Vain palvelulla voi voittaa automaattiset kotisivukoneet. Ammattimaisemman minimitason lähtötarjous sisältää websivut ja sähköpostipalvelut. Katsotaan saako Envato ympättyä ne jotenkin mukaan omaan kehitelmäänsä.

Edellä mainittu voisi olla suunta johon tätä Anyplanet-sivustoakin voisi tulevaisuudessa viedä.

  • Muodostetaan palvelualusta valmiiksi ylläpidetylle wordpress-enginelle, kataloogi teemoille ja lisäosille.
  • Yhdistetään pakettiin sähköpostipalvelut, erilaiset listat ja MailChimp tai vastaavat
  • Tarjotaan toimivat rahaliikenne-, laskutus- ja maksupalvelut niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Puhtaat tekniset toteuttajat kuten koodarit ja designerit voivat tarjota palveluita ja saada tätä kautta provisiota siltä taholta, joka myy ne ulospäin.

Luonnollisesti bitcoin-tuella. Kiinnostaako?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *