18 Nov

Facebookin preview-kuvien asettaminen WordPressissä

Kuvat ovat Facebookin postauksille ja jakamiselle tärkeitä. Suorastaan elinehto, koska juuri kuvat menevät feedeihin ja pomppaavat esiin walleista. Kuvan mukaan tarvitaan vain muutaman lauseen saate, joka on se postaus. Henkilökohtaisissa kirjoituksissa omaan timelineen ja walliin tarinaa  voi suoltaa niin pitkään kuin olettaa kaveripiirin sietokyvyn kestävän, mutta yrityselämän viestinnässä tiivistetty on parempi.

Kuinka linkin osoittaman blogipostauksen preview-kuva tulee Facebookiin?

Kun jaamme Facebookissa linkin on sen osoittamassa urlissa oltava Open Graph -protokollan muotoista dataa tarjolla. Facebook lukee urlin ja automaattisesti noutaa  esikatselukuvaksi (Facebook image tai preview image) asetetun kuvan sekä metadatan alkuperäisestä blogipostauksesta. Näistä generoidaan postauksen esikatselu johon itse Facebookissa kirjoitettu teksti (kokonaan tai osa siitä, päivitys) yhdistetään. Juuri nämä esikatselut eli previewt ovat niitä jotka vilistävät silmiemme ohitse, kun scrollaamme timelinea alaspäin.

HTML-dokumentissa ptotokollan vaatimat lisätagit sijoittuvat <head> osioon. Mikäli noudetussa datassa on puutteita niin viallisista kohdista hypätään yli ja muutoin viesti pyritään parsimaan kasaan.

Facebook preview image Open Graph

Facebook suosittelee preview-kuvien kooksi 1200 x 630 pikseliä ja minimi on 600 x 315.

Preview-kuvan ja datan asettaminen WordPressissä

Helpoin tapa on WordPressin kanssa on automatisoida jakamiseen liittyvät asiat Yoast SEO -pluginilla. WP-maailman yksi suosituimpia lisöosia ja ilmainenkin versio tekee tarvittavan.

  1.  Siis lataa Yoast SEO, asenna ja aktivoi

Pohjimmiltaan näin helppoa. Nyt jokaisen postauksen ja sivun alaosaan ilmestyy lisäkenttiä joiden kautta preview-kuva ja haluttu data voidaan tapauskohtaisesti syöttää. WordPressissä kuvat tulevat oletuksena uploads-hakemistoon ja ne löytyvät Media libraryn kautta. Yoast SEO:ssa Facebook image valitaan klikkaamalla kuva Mediakirjastosta, joka on lähtökohtaisesti osana itse WordPressin ydintä.

Työkaluna Yoast SEO on selvää paremmuutta. Helppo käyttää ja vie kuitenkin “Search engine optimization” taiteessa pitkälle ilman premium-versiotakin. Omalla välilehdellä voi asettaa myös Twitterin vastaavan Twitter Cards datan josta lisää myöhemmin. Itse asiassa kaiken lisädata syöttäminen dokumenteille on samalla myös hakukoneoptimointia.

Jos ylläkuvattu Facebook-kikkailu tuntuu tärkeältä (jota se on), mutta oma aika ei vaan riitä kaiken tekemiseen niin tämänkin työn voi ulkoistaa. Ota yhteyttä info@anyplanet.org niin katsotaan miten voidaan auttaa.

Lue lisää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *