13 May

Flash Player Help

“Flash on reikäinen kuin emmentaljuusto” Taas löytyi haavoittuvuus APSB16-15 ja siihen tuli paikkaus. Kun katsoo Adoben julkaisemaa “Security Bulletins and Advisories” sivua, niin näkee kuinka playeria on paikkailtu. On sitä paikkailtu.

Flashin ajantasaisuuden voi onneksi tarkistaa näppärästi Flash Player Helpin kautta myös ei-tekninen henkilö.

Screenshot Flash Player Help

Jos sivu kertoo karua kieltä vanhentuneesta versiosta, niin päivitys on syytä ajaa heti.

These updates address critical vulnerabilities that could potentially allow an attacker to take control of the affected system.

Linuxjakeluissa kuten Ubuntu tämäkin päivitys menee automaattisesti samalla kun menee järjestelmän muutkin tärkeät tietoturvapäivitykset.

2 kommenttia “Flash Player Help

 1. Googlestavoi olla monta mieltä yksityisyyden suojen kannalta. Tästä huolimatta, parhaimpia käytännön tietoturvavihjeitä mitä normikäyttäjälle voi antaa, on Chromen asentaminen pääselaimeksi.

  Chrome on monesta näkökulmasta järkevästi rakennettu, moderni selain. Merkittävä bonus on kuitenkin, että se sisältää aina ajan tasalla olevan Flash-plugarin. Tämä on mun kokemuksieni mukaan ainoa toimiva keino saada ihmisille Flash-päviitykset nopeasti jakeluun.

  Ylläoleva perustuu erityisesti siihen, että Windows ja OS X -versiot Chromesta päivittyvät tämän automaattisesti/näkymättömästi taustalla.

  Linux-versio Chromesta tukee omia repositorejaan, jotka asentuvat ladattavan .deb tai rpm-paketin mukana. Debian-pohjaisiin järjestelmiin kannattaa sitten vielä kytkeä unattended-upgrades päälle hoitamaan turvapäivitykset automaattisesti.

 2. Chromen Flash plugin on myös nätisti sandboxattu PPAPIn kautta, eli siltäkin osin suojan lisätaso on olemassa.

  Ikävä kyllä Flash on kroonisesti kuolemansairas, mutta onneksi jo terminaalivaiheessa. Ainoa pysyvä ratkaisu on poistaa Flash kaikissa olomuodoissaan järjestelmästä, onneksi palveluntarjoajat ovat migraamassa jo vanhoja Flash toteutuksiaan muille, esim. HTML5 alustoille.

  Mikäli kuitenkaan et vielä ole valmis luopumaan em. käytöstä, niin kuten Thomas mainitsi, Chrome on parhaillaan paras vaihtoehto tämän ajamiseksi. Lisäoptiona vielä kannattaa säätää pluginien automaattinen käynnistys pois päältä, niin pääset itse vaikuttamaan siihen, että mikä flash sisältö suoritetaan ja mitä ei. Tämä tapahtuu seuraavalla tavalla:

  Settings -> Klikkaa “Show advanced settings” -> Klikkaa “Content settings” Privacy-otsikon alta -> Valitse Plugins-otsikon alta “Let me choose when to run plugin content”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *