09 Jun

Freelancer.com myös suomeksi

Keikkatyötä tarjoava Freelancer.com on kääntänyt sivustoaa suomeksi ja tavoittelee tällä luonnollisesti suomalaisia asiakkaita https://www.fi.freelancer.com.

Sivuston kääntäminen näyttää vielä (kesäkuun alkupuoli) olevan vaiheessa, mutta ei hätää, sekaenglanninkielisestä saa kohtuullisesti selvää. Tätä kirjoittaessa ei ole havaintoja tai huhuja siitä millä laajuudella toimintaa tullaan jatkamaan. Avataanko jonkun tason maatoimisto? Tuskin, mutta tulevaisuus näyttää.

Palvelua silmäillessä voisi ajatella, että Freelancer.comin tarkoitus on tarjota suomalaisille työllistäjille globaalisti keikkatyöntekijöiden palveluksia. Sitä voisi olla webbikoodaaminen: php, javascript frameworkeineen, graafinen suunnittelu ja tietysti WordPress. Työn tilaajan silmin palvelun ehdot ovat toimivia. Ihan samaa tunnetta kokonaisuudesta ei ehkä saa, jos etsii keikkoja työtekijänä. Itse keikan tekeminen prosessina näyttää loogiselta.

Ainakaan näin alkuvaiheessa ei palvelusta löydy juurikaan suomalaisia osaamisen tarjoajia. Suomalaista freetä tuskin huokuttaa ajatus lähteä kilpailemaan aasialaisten kollegojen kanssa hinnalla, mutta vapaa hinnoittelu on osa vapaakauppaa ja markkinataloutta. Lähtökohtaisesti kaikki mikä lisää vapautta valita on hyvästä.

Kysymys. Jos olet semivakavasti suomalainen freekku niin minkä kansainvälisen palvelun kautta tarjoat osaamistasi?

Talouselämän uutinen “Uusi tapa tehdä töitä – 30 euron keikoilla 50 000-130 000 euron tulot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *