25 Jul

Funderbeamilta blockchainiin perustuva markkinapaikka startupeille ja sijoittajille

Lohkoketjun eli blockchainin päälle tehty palvelu ei ole ällistyttävä uutinen tämän päivän uutisvirrassa. Uutisia platformien kehittämisestä tulee vakaana virtana. Harvemmassa ovat vain ne lanseeraukset joissa palvelualusta on saatu jollain tapaa valmiiksi. Lupaavaa onnistumista näyttää Funderbeamin markkinapaikka jossa startupin ja investoijan panokset voidaan muuttaa hyödykkeeksi ja tämä mahdollistaa niillä kaupankäynnin. CEO Kaidi Ruusalepp tiivistää lanseerauksesta CoinTelegraph verkkopalvelun haastattelussa “Skype Co-founder Funds Blockchain Based Startup Marketplace

“The main problem we are trying to solve is that startup investments are very illiquid right now. If you want to be an investor, you need to start with at least €10,000 to €30,000, and you will be stuck in that investment for at least five, maybe even six, seven or eight years. Our required minimum to invest, on the other hand, will be closer to €1,000, and you can immediately start trading the shares in these startup syndicates once they are funded.”

Kuulostaa hyvältä. Fubderbeamin perustajiin kuuluvan Villu Arakin pitchaus Slush 2015:ssä.

Funderbeam ei ole yksin pelikentällä. Blockchain sopii hyvin arvo-osuusjärjestelmien perustaksi ja isot pelurit ovat huomanneet tämän “10 Stock and Commodities Exchanges Investigating Blockchain Tech“.

Isoilla toimijoilla on hyvät resurssit kehittää palveluja ja samalla myös ohjata talouspolitiikkaa sekä arvonmuodostusketjua. Kapitalismin pelisäännöt tehdään pitkälti pääomien ehdoilla. Funderbeamin kaltaiset toimijat ovat huomattavasti lähempänä pienyrittämistä ja elinkeinonharjoittamista. Vastaavanlaista toimintamallia hakee myös suomalainen osuuskunta Robin Hood Coop omalla palvelullaan. Blockchainiin pohjautuva malli demokratisoi pääomamarkkinoita tarjoamalla useammalle mahdollisuuden toimia pääomasijoittajana.

Lue lisää:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *