23 Apr

Joukkorahoitus on muutakin kuin rahan keräämistä

Joukkorahoitus on tullut jäädäkseen yhtenä rahoituksen muotona, mutta se on paljon muutakin kuin pelkkä intrumentti rahan keräämiseksi. Se on yhteisöllisyyttä.

Crowdfunding-by-Rocio-Lara

Tämä ei varmasti ole uusi asia niille jotka ovat rahoittaneet projekteja FundedByMessä, KickstarterissaKivassa tai kotimaisessa Mesenaatissa. Listaus platformeista, palveluntarjoajista alkaa olla hurjan pitkä.

Ethan Mollick julkaisi Harward Business Reviewssa artikkelin “The Unique Value of Crowdfunding Is Not Money – It’s Community“.

Mukava, näppärä, selkeä juttu siitä mikä joukkoistuksessa vetää. Se yhteisöllisyys. Halu, että onnistutaan yhdessä ja usein vahva tahtotila tuoda jotain uutta esille. Halu parantaa maailmaa?

Mollick tarjoaa omassa kirjoituksessaan kaksi mielenkiintoista nippelitietoa

Joista tiivistäen

  1. 9% kuulostaa pieneltä luvulta. Luvun olisi kuvitellut olevan suurempi
  2. Naiset backuppaavat naisia

Joukkorahoituksen ei pitäisi sulkea pois riskirahoittajan tuomaa rahoitusta. Päinvastoin. Suunnitelman mukaan onnistunut tai ylimennyt rahoitus antaa investoijalle viestiä uskosta itse tuotteeseen. Voihan tätä kautta paljastua myös vedätys. Teknisiin innovaatioihin keskittyvä alusta kuten Kickstarter on tässä mielessä tuotteiden koemarkkinointikenttä.

Liiketoimintana joukkorahoituksen kokonaisvolume kasvaa ja on saavuttanut 2 US-biljoonan dollarin rajan 2015. Ei pieni summa. Lähde: http://www.crowdfundinsider.com/2016/04/84036-americas-alternative-finance-jumps-to-over-36-billion-in-2015

Oman lisänsä alan diversiteettiin tuo lähivuosina blockchainin käyttöönotto. Yleisesti siltä oletetaan suurta vaikutusta arvonmuodostukseen ja jakaantumiseen.

Lopuksi kiitokset linkkivinkistä Jesse Soiniselle FB-ryhmään “Reworking of Work“. Mielenkiintoinen aihe ja ryhmä, jota kannattaa käydä vakoilemassa.

Credits to Rocío Lara’s CC licensed image.  Both of you, sharing is caring.

Lisää aiheesta:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *