14 Jun

Microsoft osti LinkedIn ja maksoi käteisellä

Microsoft julkaisi yrityskaupan jossa se ostaa verkkoyhteisöpalvelu ja verkostoitumisväline LinkedInin ja maksaa vielä käteisellä.

Huh, käteisellä. Suoraan Microsoftin tiedotteesta “Microsoft will acquire LinkedIn for $196 per share in an all-cash”, joka tekee 26,2 miljardia dollaria eli noin 23,3 miljardia euroa. Todella iso kasa rahaa vaikka taitaa nykyään mennä ihan binäärisesti. Tuon kokoisen transaktion voisi huomata jo keskuspankkien clearing-osastotkin.

Talousoppeja vastaan kauppa näyttää epätoivoiselta. Näin kirjoittaa Digitoday omassa jutussaan:

“Summa on noin 90-kertainen verrattuna LinkedInin viime vuoden käyttökatteeseen eli tulokseen ennen poistoja, satunnaisia eriä, rahoituseriä ja veroja. Osakekohtainen hinta on 196 euroa, mikä ylittää LinkedInin perjantaisen päätöskurssin lähes viidelläkymmenellä prosentilla.”

LinkedIn itse avaa taustoja omassa blogauksessaan “Microsoft and LinkedIn Together Changing the Way the World Works” sekä Microsoft omassa videossaan johtajien Sataya Nadellan ja Jeff Weinerin suulla.

Ympäri maailmaa arvioidaan kaupan järkevyyttä ja synergiaetuja. Ymmärrettävästi juuri Suomessa nähdään jo Nokian puhelimien suurta draamaa ilmassa.

Microsoft on tehnyt pitkään muutosta palveluyhtiöksi. Käyttöjärjestelmien ja työkalujen rakenteleminen on kuin elokuvan sivujuoni, joka on vielä pakko olla mukana. Microsoft suuntaa omia voimiaan muuttuvan työelämän hallitsemiseen ja siihen kokonaisuuteen LinkedIn-kauppa istuu hyvin. Asiantuntijatyöelämä tarvitsee tulevaisuudessa yhä enempi dataa pyöriäkseen. Sitä on nyt tarjolla.

Lue lisää.