13 Nov

Microsoftin vastaus Slackille ja toisin päin

Sitä jo odoteltiinkin milloin Microsoft lanseeraa oman tuotteensa vastauksena rakettimaisesti suosiota kasvattavalle Slackille. Nyt tähän saatiin vastaus.

Microsoft Teams, CEO Satya Nadellan sanoin “chat-based workspace”. Slack on paljon muutakin kuin työtila webissä, mutta niin on Microsoftin vastinekin. Sen tiimiympäristö on lähtökohtaisesti kiinniliimattu Office -tuoteperheeseen, joka tekee kokonaisuudesta ammattimaisen työkalupakin. Lisäksi Microsoftilla on valmiiksi omasta takaa  LinkedIn ja Skype joita käytetään työelämässä. Metatasolla luvassa hyvä tulevaisuus.

Palvelu lupaa paljolti samoja ominaisuuksia kuin kukkulan kuningas Slackin. Isona pelurina Microsoftilla on mahdollisuus viilata ominaisuus kuin ominaisuus haluttuun asentoon . Tämä ei voi olla mikään ongelma. Esimerkkinä hyvästä sädöstä on “threaded conversations” jonka toteutus näyttää myös saaneen hyvän vastaanoton jo lähdössä.

Slackin vastaus Microsoftille

Omien sanojen mukaan Slack oli jo odotellut  varteenotettavaa haastajaa. Varmasti näin on ja Slack tiesi, että haastajan on oltava raskaansarjan peluri. Slack on kasvanut siihen kokoluokkaan, jolloin pienistä startupeista ei ole sille merkittävää kilpakumppania omalla kentällä.

Oman vastauksen Slack julkaisi avoimena kirjeenä “Dear Microsoft” blogipostauksen muodossa. Tämä esilletulo ei ole veren kaivamista omasta nenästä vaan paremminkin kooste siitä miksi Slack on onnistunut saavuttamaan niin paljon niin lyhyessä ajassa.

First, and most importantly, it’s not the features that matter

Second, an open platform is essential

Third, you’ve got to do this with love

Geneerisiä ohjeita. Postauksesta voi päätellä kuinka Slack panostaa paljon käyttäjäyställisyyteen ja tuotteistamiseen. Mikään hyvä tuote ei ole koskaan valmis.

Näillä eväillä Slack on kyennyt löytämään suuret käyttäjäryhmät ja samalla pääsemään enterprise-luokkaan. Yhtiönä Microsoftilla ovat nämä tekijät jo valmiiksi hanskattuina. Eri asia kuinka Teams pystyy löytämään ja osoittamaan oman rakkautensa lajiin. Jollain kauniilla tavalla Slack pystyy yhdistään vaihtoehtoisen niche-maailman suuriin massoihin. Fits all. Työn tekemisen vallankumous etenee vääjäämättömällä vauhdilla ja muutos on juuri se on se kisa missä Microsoft haluaa voittaa oman osuutensa. We wish all the luck.

Lue lisää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *