14 Dec

WordPress 4.7 “Vaughan”

WordPresstiimi julkaisi lopullisen WordPress 4.7 “Vaughan” releasen ulos 6.12. ja nyt se on pyörinyt palvelimilla ihan kiitettävästi. Mitään hälyyttävää ei ole raportoitu. Tämän kertainen päivitys on nimetty jazzvokalisti Sarah “Sassy” Vaughanin mukaan.


Jos julkaisusta poimii jotain yleistä ei-teknilliselle lukijalle niin teeman Twenty Seventeen viilaaminen on yksi kohokohta. Kuten esittelyvideo avaakin niin teemaa on säädetty sopivammaksi elinkeinonharjoittajan suuntaan. Äkkiseltään tervetullut tulokulma. Toisaalta tämä voi viedä businessta pois pieniltä taamapajoilta jotka tavoittelevat tuloja juuri tästä kohderyhmästä. Liike-elämässä asioista on totuttu maksamaan ja nyt saman voi saada ilmaiseksi.

Muotoilun puolella oma css eli custom css -ominaisuuden tuominen tähän päivään on hyvä parannus. Teemoja joutuu poikkeuksetta puhkomaan ja puukottamaan. Tähän asti omat muotoilut on kannattanut hoitaa alkuperäisestä teemasta child-ominaisuudella.

Devaajapuolella REST API endpoints ovat tervetullutta kauraa. Tämä vahvistaa WordPress-alustaa erityisesti koneluettavuuden suuntaan. Palveluiden koneluettavuus on digitalisaation avaintekijöitä.

Lue lisää

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *